Tiener die man neerstak in Brussel in verdenking gesteld van doodslag

De minderjarige die opgepakt werd in het kader van de dodelijke steekpartij vlakbij het station Brussel-Centraal, is in verdenking gesteld van doodslag en in de jeugdinstelling van Neufchâteau geplaatst voor drie maanden. Dat meldt het Brussels parket zondag. De tiener zei met het mes gestoken te hebben uit zelfverdediging bij een gevecht. De meerderjarige die in zijn gezelschap werd opgepakt, is vrijgelaten.

jrosquin

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond omstreeks 05.00 uur een discussie tussen twee groepen in de Infante Isabellestraat, vlakbij het Centraal-Station. Daarbij werd een mes getrokken en het slachtoffer, een twintiger, werd minstens één maal gestoken. De politie kwam ter plaatse. Het slachtoffer kon de dader nog aanwijzen vooraleer te bezwijken. De hulpdiensten probeerden de jongeman nog te reanimeren, maar de twintiger overleed ter plaatse.

De vermoedelijke dader, een tiener ouder dan zestien jaar, zou deel uitmaken van een stadsbende en is gekend bij het gerecht. Hij werd samen met een meerderjarige opgepakt, die ook bij de vechtpartij aanwezig was. Het lijkt erop dat ze gedronken hadden. Op de plaats van de feiten werd ook een mes teruggevonden, maar het is niet duidelijk of dat ook het gebruikte wapen is.

Het motief voor de aanval is nog onbekend, maar volgens het parket zou het niet om een afrekening gaan.

Foto: PN

Lees ook: Tiener steekt jongeman dood in Brussel

MEER OVER Brussel

Nu in het nieuws