Geduld senioren beloond met nieuw lokaal

Ze hebben er lang moeten op wachten maar nu kunnen de Ranstse senioren terecht in hun mooi en ruim nieuw onderkomen in de Kievitlaan.

Liekens Sylvain

Schepen Jef Verhaegen (Open Vld) die bevoegd is voor gebouwen heeft niet de hele lijdensweg moeten meemaken. “Het eerste project voor het nieuwe seniorenlokaal dat al werd voorgesteld in 2002 kreeg nog al wat tegenkanting van de buurtbewoners die vreesden dat ze groen ruimte zouden verliezen. Een tweede ontwerp werd door Stedenbouw nog ingrijpend gewijzigd en tijdens de bouwwerkzaamheden die begonnen in mei 2011gebeurden er nog enkele ongelukken. Een onderaannemer ging failliet, isolatieplaten werden foutief geplaatst en een betonnen dak werd foutief gegoten. De driehonderd aangesloten senioren van Ranst kunnen hier nu toch al terecht en hun eerste commentaren zijn positief.”

Dat geeft ook Jos van Loy toe. Hij volgde samen met Jos Deckx de bouwwerkzaamheden op de voet. “We beschikken nu eindelijk over een ruime vergaderzaal waar de biljarttafel niet meer midden in de zaal staat. We hebben al een kerstfeest voor zo’n tachtig deelnemers kunnen serveren en voor het eerst sinds lang voelden we de muren van ons lokaal niet meer bewegen met de wind. Tot nu toe zaten we in een oud schoollokaal dat de gemeente destijds tweedehands had gekocht. We hebben nu dubbel glas en veel licht door de grote ramen. Ook over de stoelen zijn onze mensen heel tevreden omdat ze niet te zwaar zijn en toch comfortabel zitten. Er is een toilet voor rolstoelgebruikers en willen ook nog een internetaansluiting installeren dan kunnen we ook nog computerinitiatie geven. Nu is de ruimte prima maar ik denk dat we over tien jaar toch weer te krap zullen zitten. Het lokaal zal wel intens gebruikt worden want er is wel elke dag een activiteit. Dat gaat van kaarten tot biljarten, een naaiatelier en petanque en ook de fietsers verzamelen hier.”

De officiële inhuldiging is de laatste bestuursdaad van deze coalitie. In de volgende zes jaar zal Roel Vermeesch (Open Vld) instaan voor de gebouwen. Hij moet dus de omgevingswerkzaamheden opvolgen die nu niet tijdig afgerond werden. Er komen klinkers rond het gebouw en een terras en ook acht parkeerplaatsen. Het nieuwe seniorenlokaal en de opknapbeurt van de aangrenzende jeugdlokalen kostte in totaal 625.000 euro. Het ontwerp van Rant- architecten werd uitgevoerd door aannemer Dillen uit Balen. De eerste ingreep dateert van maart 2011 en de nieuwbouw begon in mei van dat jaar.

Sylvain Liekens

Foto Joren De Weerdt
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio