Driedaags Winterfestival lokt 1000 muziekliefhebbers naar Edegem

De derde editie van het driedaagse alternatieve muziekfestival ?F*ck Xmas' in Hangar 27 in Edegem kon op heel wat bijval rekenen. "Dit is het eerste Belgische muziekfestival in de winter dat meer dan 40 acts aanbiedt aan een betaalbare prijs," aldus muzikant en organisator Dieter Stryckers (19) uit Mortsel.

Patrick Vandyck

Na jeugdcentrum Tjok in Hove en Jeugdhuis Centraal in Mortsel streek het ?F*ck Xmas'-circus dit jaar neer in Hangar 27 in Edegem. Meer dan 100 vrijwilligers en nog meer artiesten uit binnen- en buitenland zorgden ervoor dat dit weekend ruim 1000 feestvierders afzakten naar Edegem. "Dit Winterspektakel is niet alleen uniek," aldus Stryckers. "Het is ook zonder enige twijfel een van de grootste uit de regio." De jonge organisator is naast muzikant ook student muziekmanagement aan de Pop & Rock School in Hasselt. "Dit event dien ik in als afstudeerproject aan de school."

Stryckers droomt ervan om dit event jaarlijks te organiseren, langzaam te groeien en echt grote namen, binnen het alternatieve muziekgenre, te programmeren. "Mijn ultieme droom is ooit de Nederlandse punkband De Heideroosjes op ons podium te hebben. Die gasten hielden er onlangs mee op.

Wie weet kan ik hen wel overhalen een reünie te doen speciaal voor ons." Toch wil de ambitieuze organisator trouw blijven aan het basisidee van dit festival. "Wij willen heel bewust verschillende doelgroepen aanspreken. En ook al is de prijs heel democratisch, kwaliteit moet steeds ons streefdoel blijven."

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio