1 / 2

Jonge rockers stellen eerste cd voor

"We zijn klaar voor het grotere werk," aldus Vincent Van Santfoort (16) uit Vremde, gitarist van 'Rusty Spoon'. Op donderdag 27 december stelt de band haar eerste cd voor in Café BP in Mortsel.

Patrick Vandyck

De thuisbasis van Rusty Spoon is Vremde. "Tussen de paprika's", glunderen de jonge rockers. De vader van Vincent runt er een groot paprikabedrijf. "In een van de ruimtes daar komen we wekelijks bij elkaar om te repeteren." Hoofdleverancier van de muzikale ideeën is Vincent. Toch zou de 'sound' van Rusty Spoon niet volledig zijn zonder de inbreng van de andere groepsleden.

Zanger en gitarist Pieter Jan De Paepe (17) uit Lier, bassist Tomas Uten (17) uit Vremde en drummer Jef Van Den Abbeele (16) uit Itegem leveren ieder hun deel van de muzikale puzzel. "Pas als alle stukjes op hun plaats liggen, komt er een Rusty Spoon-song tevoorschijn," stelt Vincent. Hoe die dan klinkt? "Wij omschrijven onze muziek als blues met stevige hard-rock invloeden."

Voor de opnames van hun debuut-cd trokken de jonge muzikanten naar The Penthouse Studio in Heist-op-den-Berg. "Als winnaars van het Hestival Concours kregen we er als hoofdprijs twee dagen studiotijd aangeboden", verduidelijkt Pieter Jan. "Omdat alles perfect moest klinken, kochten we zelf nog een extra dag bij."

De mannen van Rusty Spoon kregen alvast veel lof van Bart Peeters. "Peeters vergeleek ons met de Arctic Monkeys", aldus Vincent. "Zelfde drive, zelfde gebetenheid en zelfde hoekige riffs, wist Bart Peeters ons te vertellen." Complimenten kreeg de band ook van Paul 'Lange Polle' Van Bruystegem, bassist van Triggerfinger. "Hij was onder de indruk van ons samenspel en prees onze solo's", herinnert Pieter Jan zich.

De jonge rockers blijven opvallend rustig onder al die lof. Dat neemt niet weg dat ze best wel ambitieus zijn. "Samen op tournee met Triggerfinger zou natuurlijk geweldig zijn."

Info:

Cd-voorstelling Rusty Spoon, Café BP, Gemeenteplein, 2640 Mortsel, donderdag 27 dec

Voorprogramma Raging Argument, Aanvang: 20.00u

Bookings: Rustyspoontheband@hotmail.com

Patrick Vandyck

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio