Agent zelf slachtoffer van gewelddadige dief

Een rechercheur van de Antwerpse politie is zaterdagochtend zelf het slachtoffer geworden van een gewelddadige dief. De politieman kon de dader met hulp van zijn collega's oppakken.

ikerremans

Het slachtoffer was omstreeks 9.30 uur onderweg naar zijn werk en ging geld het afhalen in het bankkantoor op de hoek van de Mechelsesteenweg en de Gounodstraat. Er verscheen plots een man achter hem die hem bedreigde met een mes en hem beval het geld af te geven.

Eerst lukte het de dader om het geld af te nemen, maar de politieman kon de briefjes terug bemachtigen. Hij begon te roepen om de andere klanten te alarmeren. Daarop sloeg de verdachte op de vlucht. De politieman zette de achtervolging in via de Gounodstraat naar de Peter Benoîtstraat. Daar verstopte de overvaller zich achter een werftoilet.

Hij zette zijn muts af en trok een andere jas aan, om mogelijke getuigen af te leiden. Maar de politieman hield hem in de gaten en had ondertussen de noodcentrale verwittigd. Hij bleef de hele tijd met zijn gsm zijn collega's op de hoogte houden van de vluchtroute van de dader. Op de hoek van de Gounodstraat en de Mechelsesteenweg kon het slachtoffer samen met de inspecteurs van de toegesnelde patrouille de verdachte bij de kraag vatten.

Het gaat om een 48-jarige man. Hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Beeld Google Street View

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio