"Alternatieve premier spelen, is niet mijn ambitie"

"Een alternatieve premier spelen, is niet mijn ambitie." Dat zei vicepremier Steven Vanackere (CD&V) zondagmorgen op Radio 1 in reactie op het voorstel van collega-minister Paul Magnette (PS). Die vindt dat Vanackere de federale regering meer moet verdedigen en wil bijgevolg spreken van de regering Di Rupo-Vanackere.

ikerremans

Magnette deed zijn voorstel dit weekend in De Standaard. Volgens Magnette moet vooral CD&V de regering-Di Rupo meer verdedigen en hij vindt dan ook dat de ploeg een regering Di Rupo-Vanackere moet zijn.

"Ik vind dat ik de regering heel vaak verdedig, en ik doe dat met overtuiging. Maar er is één ding dat Di Rupo niet mag vragen: dat hij géén premier van álle Belgen moet zijn", reageerde Vanackere zondag.

De vicepremier zit naar eigen zeggen met overtuiging in de regering, maar wil in de eerste plaats de prioriteiten van zijn partij naar voren schuiven. "Een alternatieve premier spelen, is niet mijn ambitie."

Eerder deze maand zei Vanackere al eens dat hij in 2014 mikt op een regering-Thyssen en niet op een regering Di Rupo II.

Foto Belga

MEER OVER Elio Di Rupo

Nu in het nieuws