Francken: "Rijk iemand is meteen vies voor sp.a"

Als zou blijken dat de Franse miljardair Bernard Arnault inderdaad fiscale fraude pleegt, mag hij ook van de N-VA geen Belg worden. Dat heeft N-VA-kamerlid Theo Francken zondag gezegd op Radio 1. Francken reageert daarmee op de verklaring van staatssecretaris voor de Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) dat België zal nagaan of de naar ons land verhuisde Arnault van hieruit met postbusfirma's opereert om Franse belastingen te ontduiken.

ikerremans

Francken had eerder deze week nog laten optekenen dat het gunstig zou zijn om een rijke man als Arnault tot Belg te maken. "Ik neem geen bocht", zegt Francken nu. "Aan een naturalisatie zijn uiteraard voorwaarden verbonden. Als zou blijken dat die man zich schuldig gemaakt heeft aan fiscale fraude wordt hij geen Belg voor de N-VA. Niet vandaag, niet morgen, nooit niet. Maar de man is nog niet schuldig bevonden."

Francken haalt meteen ook uit naar sp.a. "Ik vind het vreemd dat wanneer iemand rijk is, deze persoon meteen als vies wordt bestempeld door de sp.a. Die partij heeft de voorbije tien jaar zoveel mensen zonder werk geregulariseerd en nu er een zeer welstellend man Belg wil worden, zet de sp.a het land meteen in rep en roer omdat er een geurtje aan zou zitten."

Foto Belga

MEER OVER Theo Francken

Nu in het nieuws