Tony Cabana stapt uit het leven

Tony Cabana is uit het leven gestapt. Dat bevestigen verschillende bronnen rond de charmezanger, deejay en zakenman.

Bert Provoost

De wanhoopsdaad dateert van zaterdag. In de loop van de avond werd hij in zijn woning in Kessel gevonden door zijn echtgenote.

De legendarische ambiancemaker uit de Amsterdamse Jordaan in Nederland verhuisde in 1978 naar ons land en maakte hier vooral naam met zijn discotheek Copacabana in Kessel (Nijlen). Onder zijn impuls groeide de discotheek uit tot een begrip in heel Vlaanderen. In 1995 sloot de zaak.

Cabana was naast zijn fratsen op het podium ook een erg actief zakenman. Hij is eigenaar van de Lord Nelson in Mechelen, een brasserie op de Wollemarkt die in 2007 volledig uitbrandde, maar die hij weer opbouwde. Deze zomer opende hij ook nog brasserie-loungebar 't Schoon Lier aan de Mechelsesteenweg in Lier, waar hij begin deze maand ook nog eens af te rekenen kreeg met een brandje. En hij hield ook de tweede versie van de Copacabana open, deze keer in Kontich. Cabana woonde wel nog altijd in Kessel, op enkele honderden meters van zijn vroegere discotheek.

Cabana was 54 jaar. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be.

Bert Provoost Foto Patrick Hattori

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio