Gewonden bij ongeval met politiecombi

In Grobbendonk, in de Antwerpse Kempen, zijn bij een ongeval met een politiecombi vier lichtgewonden gevallen. De combi was op weg naar een interventie en botste tijdens een inhaalmanoeuvre op een auto. Dat werd vernomen bij de lokale politie.

ikerremans

Bij de politie van de zone Neteland was zaterdagavond een melding binnengelopen over een dief die op heterdaad betrapt werd in Grobbendonk. Een ploeg die in de buurt bezig was met een WODCA-controle ging poolshoogte nemen. Toen de combi - die zijn zwaailichten had aangezet - kort voor middernacht een wagen wilde inhalen op de Herentalsesteenweg liep het fout.

De bestuurder vertraagde en leek zich aan de kant te zetten, maar sloeg dan toch linksaf de parking van nachtclub 't Hazepad op. De bestuurder van de combi kon de wagen niet meer ontwijken en reed hem in de flank aan. De combi werd weg gekatapulteerd tegen een verlichtingspaal aan de overkant van de rijbaan. Ook de wagen werd weggeslingerd tegen een boom.

De bestuurder van de auto werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht na verzorging weer naar huis. De drie politiemensen raakten eveneens lichtgewond. Eén van hen werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen ook weer thuis. Beide voertuigen zijn total loss. Toch is er ook nog goed nieuws, want de dader van de diefstal kon volgens de politie alsnog worden ingerekend.

Foto BFM

MEER OVER Grobbendonk

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio