CD&V dankt badgedragers voor Music For Life

Wie vrijdag rondliep in het centrum van Essen werd misschien aangenaam verrast door leden van het CD&V. Om de badgedragers voor de actie van Music for Life te bedanken voor hun engagement werden deze getrakteerd met een lekkernij.

Het idee om de Essenaren te bedanken kwam van Chris Van Hees: “Iedereen kan op latere leeftijd dementie krijgen. Statistieken zeggen zelfs 1 op 5. Dat is best veel. Het is dus goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht. Mensen die deze actie een warm hart toe dragen mogen daarom best een bedankje krijgen.” De chocolade die de badgedragers mochten ontvangen werd vervaardigd door ‘t Bakkerhuizeke op Horendonk.

“Ik heb dementie van dichtbij meegemaakt”, vertelt CD&V-er Luc Van Wezel. “Het is mijn vader overkomen. Na verloop van tijd werd hij verzorgd in het rust- en verzorgingstehuis De Bijster. Het is met engelengeduld en bijzonder goede zorgen dat mijn vader daar heeft gewoond. Ook deze mensen verdienen een schouderklopje.”

De actie van Music For Life die Studio Brussel op touw heeft gezet werd vrijdag afgesloten. “Toch hopen we dat dit niet het einde is van deze actie, maar dat dementie nog lang onder de aandacht mag blijven”, zegt Chris Van Hees nog.

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio