2,5 miljoen Belgen op zoek 
naar goedkopere energieleverancier

2,5 miljoen Belgen op zoek naar goedkopere energieleverancier

2,5 miljoen Belgen op zoek naar goedkopere energieleverancier

Print
Uit cijfers van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) blijkt dat dit jaar 2,5 miljoen Belgen gebruik hebben gemaakt van de zogenaamde V-test. "Dat is de helft meer dan vorig jaar", zegt woordvoerster Sofie Lauwaert. "Toen kregen we 1,2 miljoen gebruikers over de vloer."

Met de V-test kan je snel op zoek gaan naar de voordeligste energieleverancier. De maand april was duidelijk een kantelmoment. Dan houden maar liefst 600.000 Belgen hun energiefactuur tegen het licht en gaan ze naar de website. Drie keer meer dan in dezelfde maand vorig jaar (229.861).

"April is dan ook een sleutelmoment", zegt Lauwaert. "In die maand is de rel rond de bevriezing van de energieprijzen uitgebroken. Dat heeft heel veel consumenten wakker gemaakt."

Het was de maand waarin Electrabel, samen met vier andere leverancier, de prijsstijging voor gas en elektriciteit alsnog moesten terugschroeven. Ook in september was er een boost, te danken aan de overheidscampagne 'Durf Vergelijken'. In die maand kreeg de VREG-website 354.000 bezoekers, een jaar eerder maar 100.000.

Meer info: www.vreg.be

WB
Archieffoto