Actiecomité verzet zich tegen plannen voor sneltramlijn vanuit Heist

Print

Actiecomité verzet zich tegen plannen voor sneltramlijn vanuit Heist

Heist-op-den-Berg - De bewoners van Heist op den Berg zijn zich volop aan het organiseren. Tientallen bewoners van verschillende wijken vanaf het centrum tot Schriek hebben zich verenigd in een soort actiecomité tegen de sneltramlijn vanuit Heist richting Brussel. "In totaal zijn 1500 woningen rechtstreeks betrokken. Ze liggen langs één van de mogelijke trajecten. Omdat de gemeente een afwachtende houding aanneemt een geen actieve communicatie naar de bewoners voert, zullen we het zelf doen. Daarom bereiden we een brief voor die we de komende week persoonlijk bij de 1500 betrokken woningen in de bus zullen steken. Zo zijn de mensen op z'n minst geïnformeerd en kunnen ze als ze dat willen de inspraakprocedure gebruiken, die loopt tot 11 januari", zegt woordvoerder Remy Knecht.
Inhoudelijk staat het sneltramproject op losse schroeven. "De geplande lijnen vanuit Ninove of Boom zijn haalbaar, omdat ze aansluiten op bestaande wegen. Daar moeten geen onteigeningen voor gebeuren. Maar de sneltramlijn vanuit Heist is waanzin. Het tracé loopt door woonwijken, sommigen zijn nog maar net verkaveld. Al die jonge gezinnen zitten nu in onzekerheid."

"De stationsomgeving is ook niet geschikt om er een vertrekplaats aan te leggen. Er is veel te weinig ruimte voor parking en hoe gaan die duizenden reizigers uit de omliggende gemeenten met hun wagen in Heist geraken vooraleer op de tram te stappen? De reistijd zou trouwens langer zijn dan met de trein. De vraag is dan ook of er wel reizigers gaan gevonden worden. Je mag niet vergeten dat enkel de lijn Heist-Brussel een half miljard euro zal kosten. Ze kunnen beter investeren in betere treinverbindingen met de hoofdstad, dat is wel realistisch."

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio