Ernest Buijs neemt afscheid van politiek

Ernest Buijs neemt afscheid van politiek

Ernest Buijs neemt afscheid van politiek

Print
Arendonk - Tijdens de laatste gemeenteraad namen heel wat Arendonkse politici afscheid van de politiek. Schepen Wim Hendrickx (Sp-a) deed dat met een afscheidsrede. Burgemeester Ernest Buijs (CD&V) sprak een kort woordje van dank. Schepen Frans Lenders pinkte een traan weg.
Door de sterke groei van N-VA zal de Arendonkse burgemeester voor het eerst in de na-oorlogse geschiedenis niet uit de christen-democratische partij komen. Huidig Burgemeester Ernest Buijs en schepen Bart Vosters (CD&V) besloten daarop afscheid te nemen van de politiek. "Ik stap met een heel positief gevoel uit de politiek", sprak Ernest Buijs kort. Hij wenste de nieuwe ploeg veel succes. "De nieuwe mensen zullen weer even moeten wennen aan de nieuwe omgeving, maar die inlooptijd zal snel voorbij gaan. Ik wens hen het allerbeste want als het goed gaat met de mensen rond de tafel van de gemeenteraad, dan gaat het ook goed met de mensen van Arendonk."

Schepen Wim Hendrickx (Sp-a) nam iets meer tijd voor zijn afscheidsrede. Wim Hendrickx was 36 jaar lid van de socialistische fractie. Hij keek terug op die 36 jaar en zette tevreden de verwezenlijkingen van de ploeg Buijs-Hendrickx in het licht. Daarnaast had hij scherpe woorden voor CD&V. "Bij het begin van mijn politieke carriere werden de socialisten door de toenmalige CVP uit de meerderheid gegooid. Ook nu, bij mijn afscheid, hield de CD&V zich niet aan haar gegeven woord." Schepen Frans Lenders (Sp-a) hield het kort. Erg geëmotioneerd en met de tranen in de ogen nam Frans Lenders afscheid met de woorden : "Ik heb het altijd geire gedaan."

Ook OCMW-voorzitter Mark Lissens, zijn voorganger Josée Slegers en voormalig schepen Fons Vaes van CD&V keren niet terug naar de gemeenteraad. Net als Karin Sneyers (Open VLD) en Pascale Mertens (Sp-a) namen zij in oktober niet meer deel aan de verkiezingen.

TCLA

Foto Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio