Nog geen uitspraak in zaak rond 'buitensporig geweld' door agenten

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag nog geen uitspraak gedaan in de zaak van Kris W. (44) uit Lint. De rechters willen nog eerst een getuige horen.

jrosquin

Een politie-inspecteur had Kris W. en zijn vriendin op 29 juni 2007 betrapt toen ze door het rood overstaken in Aartselaar. Het kwam tot een woordenwisseling en een schermutseling, waarbij Kris W. zwaar ten val kwam. Hij werd naar het UZA in Edegem gebracht, waar een schedelfractuur werd vastgesteld. De man is voor 66 procent blijvend arbeidsongeschikt.

Buitensporig geweld

Zijn ouders en vriendin dienden een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen de politie-inspecteur omdat hij buitensporig geweld zou gebruikt hebben, en later ook tegen de arts en verplegers die Kris W. behandeld hadden, omdat zij zijn toestand aanvankelijk niet ernstig zouden genomen hebben.

Het openbaar ministerie vorderde voor iedereen de vrijspraak, behalve voor Kris W. en zijn vriendin. Die hadden zich volgens de procureur weerspannig gedragen, maar gelet op de zware gevolgen, vorderde zij een loutere schuldigverklaring.

Getuige

De rechtbank had normaal gezien donderdag uitspraak gedaan, maar wil nu op 10 januari nog eerst een getuige van de schermutseling horen. Er werd ook een college van deskundigen aangesteld om na te gaan wat er zich precies op medisch vlak allemaal heeft afgespeeld. Dat verslag moet tegen 9 mei klaar zijn, want dan wordt de zaak voortgezet.

Vastgoed

Jobs in de regio