Kristl Strubbe gaat culturele vzw leiden

De raad van bestuur van Herita vzw heeft Kristl Strubbe unaniem benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Herita. Vanaf maandag 7 januari gaat zij aan de slag in haar nieuwe functie.

drombouts

Momenteel is Strubbe nog even schepen van Financiën en ICT in Mechelen, maar in oktober 2012 heeft ze al haar definitief afscheid van de politiek aangekondigd. Voordien werkte ze jarenlang als journalist voor televisie, radio en kranten.

"Ik neem al mijn ervaring in media, politiek en culturele sector mee om van Herita een slagkrachtige organisatie te helpen maken", zegt de Open Vld-politica.

"Wie mij kent, weet dat mijn ambitie al langer in cultureel management ligt. Mijn werk in verschillende raden van bestuur van culturele organisaties heeft mijn belangstelling alleen maar aangescherpt. Monumenten hebben mij altijd geboeid. Dit is voor mij dan ook een droomjob."

Herita is de nieuwe erfgoedorganisatie in Vlaanderen en een krachtenbundeling van Erfgoed Vlaanderen, Forum voor Erfgoedverenigingen en het Coördinatiecentrum Open Monumentendag Vlaanderen.

MEER OVER Kristl Strubbe

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio