Kim Janssens krijgt 25 jaar cel

Het Gentse hof van assisen heeft de 27-jarige Kim Janssens veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op zijn 21-jarige vriendin Wendy Houtman in 2009 in Ninove. De jury had twee uur nodig om tot het besluit te komen.

jrosquin

De feiten gebeurden op 7 juni 2009 in een appartement aan de Graanmarkt in Ninove. Janssens houdt vol dat hij Wendy ombracht omdat ze hem negeerde nadat ze seks hadden. Hij verklaarde dat hij haar zes à zeven slagen met een fles op het hoofd had gegeven.

Tijdens het proces bekende hij dat hij met de gsm van Houtman de sms'jes stuurde waarin ze aan twee ex-vrienden vroeg om seks te hebben.

Omdat hij gelogen had over zijn motief, besloten advocaten Filip Van Hende en Joke 'T Kint niet langer op te treden voor Janssens. De Gentse stafhouder stelde advocaat Toon Deschepper aan en de zaak werd twee weken uitgesteld.

Deschepper pleitte de uitlokking, maar de jury bevond Janssens schuldig aan moord. Het openbaar ministerie vorderde levenslang, maar het hof en de jury zagen verschillende verzachtende omstandigheden.

Foto's: PN en Belga links: Wendy Houtman rechts: de opgestapte advocaten joke 'T Kint en Filip Van Hende

Vastgoed

Jobs in de regio