Kim Janssens schuldig aan moord op Wendy Houtman

Kim Janssens, de 27-jarige man die in 2009 zijn 21-jarige vriendin Wendy Houtman met een fles op het hoofd doodsloeg, is schuldig aan moord. Dat heeft de jury van het Gentse hof van assisen beslist. De uitlokking, zoals gepleit door de verdediging, werd niet aanvaard.

drombouts

De feiten gebeurden op 7 juni 2009 in een appartement aan de Graanmarkt in Ninove. Janssens houdt vol dat hij Wendy ombracht omdat ze hem negeerde nadat ze seks hadden. Hij verklaarde dat hij haar zes à zeven slagen met een fles op het hoofd had gegeven.

Tijdens het proces bekende hij dat hij met de gsm van Houtman de sms'jes stuurde waarin ze aan twee ex-vrienden vroeg om seks te hebben, en dat hij dus had gelogen over zijn motief.

Volgens de verdediging werden de feiten uitgelokt door het slachtoffer en was er geen voorbedachtheid, maar de jury oordeelde daar anders over.

"Het ging om planmatig en voorbereid handelen. Kim Janssens gedroeg zich bijzonder koelbloedig en verkeerde zeker niet in een toestand van verminderde zelfbeheersing. Het is niet geloofwaardig dat de feiten werden uitgelokt", motiveerde het hof van assisen.

Woensdagochtend om 9.30 uur wordt gepleit over de strafmaat. Kim Janssens riskeert levenslange opsluiting.

Belga

Foto: Peter Ghijs, raadsheer aan het hof van assisen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER