Verdachte kasteelmoord mag land niet verlaten

In de zaak van de kasteelmoord mag Peter G., die samen met zijn vader André G. verdacht wordt als opdrachtgever, zijn vriendin in het buitenland niet opzoeken. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling handhaafde dinsdag de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating.

jatimmermans

Dokter André G. en zijn zoon Peter, de schoonvader en de schoonbroer van het slachtoffer Stijn Saelens, blijven verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste in september dat de twee verdachten vrij kwamen onder voorwaarden. De verdediging van Peter G. had gevraagd om die voorwaarden aan te passen zodat de man tijdens de kerstvakantie zijn vriendin in Indonesië kon bezoeken.

De raadkamer in Brugge ging daar twee weken geleden mee akkoord, maar het parket ging in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling volgde dinsdag het parket en handhaafde de voorwaarden van de voorlopige vrijlating.

Tinus

De 48-jarige Nederlander Tinus V.W., die verdacht wordt als tussenpersoon, blijft zeker tot donderdag in de cel. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling stelde de zaak uit omdat de verdediging besluiten neerlegde.

De verdediging van V.W. had de vrijlating gevraagd. Het openbaar ministerie vroeg tijd om te antwoorden op besluiten van de verdediging, die aanvoert dat het onderzoek te lang aansleept. De kamer van inbeschuldigingstelling stelde de zaak uit naar donderdag 20 december om 14 uur.

Belga

Foto Belga

MEER OVER Wingene

Nu in het nieuws