Jambon en Van Mechelen leggen eed af als burgemeester

In het Antwerpse provinciehuis is het aantal beëdigde Antwerpse burgemeesters dinsdag op 41 gebracht, op een totaal van 70 steden en gemeenten. Dinsdag was het onder meer de beurt aan Jan Jambon (N-VA) en Dirk Van Mechelen (Open Vld). Wanneer Bart De Wever mag langskomen bij de gouverneur wordt later deze week beslist.

jatimmermans

Van de tien burgemeesters die dinsdag de revue passeerden, allen uit het arrondissement Antwerpen, waren er negen uit de Antwerpse rand. Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle oftewel DBM) uit Malle was de vreemde eend in de bijt. Hendrickx, niet te verwarren met zijn bijna naamgenoot Harrie die uittredend burgemeester is in Schoten, draagt in Malle al zeventien jaar de sjerp en doet er dus nog een termijn bij.

Zes van de negen burgemeesters die de eed kwamen afleggen bij gouverneur Cathy Berx droegen de N-VA-signatuur. De bekendste onder hen was Jan Jambon, N-VA-fractievoorzitter in de Kamer en tijdens de komende legislatuur burgemeester van Brasschaat, waar hij al schepen was.

De overige N-VA-burgemeesters die dinsdag langskwamen waren Jeroen Baert (Boom), Erik Jacobs (Kontich), Harry Debrabandere (Lint), Ivo Wynants (Wijnegem) en Frank Gys (Wommelgem).

Tot slot legden ook André Van De Vyver (Groen, Zwijndrecht), Koen T'Sijen (PRO, Boechout) en oud-minister Dirk Van Mechelen (Open Vld, Kapellen) dinsdag de eed af.

Foto vlnr.: Harry Hendrickx, Dirk Van Mechelen en Jan Jambon

Foto Belga

MEER OVER Cathy Berx