'The Broken Circle Breakdown' mag naar Berlinale

'The Broken Circle Breakdown' van Felix van Groeningen is geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag laten weten.

jatimmermans

De film met in de hoofdrollen Veerle Baetens en Johan Heldenbergh zal te zien zijn in de Panorama-sectie van de Berlinale en beleeft zo zijn internationale vuurdoop.

In de Panorama-sectie zijn ook 'Don Jon's Addiction', het regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt ('(500) Days of Summer' en 'The Dark Knight Rises'), en de biopic 'Lovelace' van Rob Epstein en Jeffrey Friedman over de beroemde Amerikaanse porno-actrice Linda Lovelace ('Deep Throat') geselecteerd. In die eerste prent doen behalve Gordon-Levitt zelf Scarlett Johansson en Julianne Moore mee, in de tweede vallen onder andere Sharon Stone en Peter Sarsgaard te bewonderen. Ook een aantal Zuid-Koreaanse films zijn in de Panorama-sectie te zien.

'The Broken Circle Breakdown', de vierde langspeelfilm van van Groeningen, dook onlangs de top-10 van succesvolste Vlaamse films ooit binnen.

De 63ste Berlinale loopt van 7 tot 17 februari. 'Rundskop' van Michael R. Roskam beleefde begin 2011 ook zijn internationale première in de Panorama-sectie van het filmfestival.

Foto: De cast van 'The Broken Circle Breakdown'

Foto Belga