Onbekende onderwijzer na 65 jaar teruggevonden

Na ruim 65 jaar is het raadsel van Sint-Antonius opgelost. Oud-leerlingen van de plaatselijke jongensschool zoeken al heel lang naar de identiteit van een onderwijzer die in 1946 op een aantal klasfoto's prijkt. Die onbekende is Jan Van den Ouwelant (87) uit Rijkevorsel.

Jan Vorsselmans

In onze krant van 1 december deed Fons Frans (73) uit Sint-Antonius een oproep naar de identiteit van een 'onbekende' onderwijzer van de jongensschool die op drie klasfoto's staat afgebeeld. "Ik kreeg meer dan tien reacties met tips. Eén ervan leidde me naar een zekere Jan Van den Ouwelant uit Rijkevorsel. De man bevestigde mij aan de telefoon dat hij in 1946 enkele weken les had gegeven in Sint-Antonius", zegt Fons Frans blijgezind. Hij bracht hem gisteren een bezoek.

Jan Van den Ouwelant legt uit: "Van 6 tot 31 mei 1946 gaf ik 39 halve dagen les in Sint-Antonius. In die periode zijn de klasfoto's genomen, maar ik ken er niemand meer van. Op die foto's sta ik afgebeeld met een oorlogsjasje. Het kledingstuk was doornat omdat het regende terwijl ik van Rijkevorsel naar school fietste. Ik heb ook korte periodes lesgegeven in Beerse, Sint-Jozef-Rijkevorsel en Vlimmeren. Telkens nam ik de fiets. Dat was in die tijd normaal."

JAN VORSSELMANS

Foto Mia UydensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio