Première Tarantino-film uitgesteld na drama in Newtown

Na het drama vrijdag in een school in Newtown, Connecticut, is de première van Quentin Tarantino's jongste film, 'Django Unchained', uitgesteld. Ook de nieuwste Tarantino zit immers tjokvol (revolver-)geweld.

jatimmermans

Volgens de krant Los Angeles Times wil productiefirma Weinstein de eerste vertoning nu in kleine, besloten kring houden. De eigenlijke bedoeling was een knallende opening dinsdagavond in Los Angeles.

De nieuwe Tarantino is al de derde Hollywoodprent waarvan de première door de gebeurtenissen in Newtown, waar vrijdag een 20-jarige twintig kinderen, zes volwassen leraressen, zijn moeder en uiteindelijk zichzelf doodschoot, is uitgesteld. Eerder was dat het geval voor de actiefilm 'Jack Reacher' (met Tom Cruise) en de komedie 'Parental Guidance' (met Billy Crystal en Bette Midler).

In 'Django Unchained' worden de hoofdrollen vertolkt door Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson.

'Django Unchained' is een western waarin een ex-slaaf zich samen met een Duitser wreekt op de slavenhandelaars. Net als in de andere wraakfilms van Tarantino, 'Kill Bill' (1 en 2), worden de conflicten tussen de hoofdpersonages niet met het woord, maar met rauw geweld opgelost.

Foto vlnr: Quentin Tarantino, Samuel L. Jackson, Kerry Washington en Jamie Foxx

Foto AFP

MEER OVER Quentin Tarantino

Nu in het nieuws