Muzarto brengt uniek kerstconcert

Muziekacademie Muzarto organiseert naar jaarlijkse gewoonte op vrijdag 21 december een uniek kerstconcert waarbij woord en muziek centraal staan. Dit jaar heeft de academie het boek 'De Schepping' van Bart Moeyaert als centraal thema gekozen

Tilborghs Margo

"Elk jaar wordt een groep jongeren uitgenodigd om deel te nemen aan deze kerstvoorstelling", zegt woordleerkracht Martine Van Gorp. "Deze keer zal de afdeling woord van de academie een andere dimensie geven aan het concert. Samen met de orkestklas onder leiding van Maurice Maris en de blokfluitklas van Leen De Busschere wordt het stuk omkaderd met live muziek."

Bijzonder is dat leerkracht Maurice Maris deels zelf de muziek schreef voor deze voorstelling. "De muziek is helemaal afgestemd op het verhaal van Moeyaerts Schepping" zegt woordleerkracht Van Gorp nog. "Het verhaal is eenvoudig en omvat zachte humor en bezit sprankelende filosofie."

Het verhaal

In ‘De schepping’ van Bart Moeyaert schept God in zeven dagen de aarde. "In het begin was er niets. Het is moeilijk om je dat voor te stellen. Je moet alles wat er nu is nog niet laten zijn. Je moet het licht uitdoen, en er zelf niet zijn, en dan ook nog eens al het donker vergeten, want in het begin was er niets, ook het donker niet.” Uit het (bijna) niets ontstaat een universum vol leven in groene en bruine tinten. Dat wervelt om God en de verteller, die zelf hun blauwgrijze tint behouden. God schept er monter op los. De verteller ziet het allemaal verwonderd en mokkend aan. Hoe meer om hem heen wordt geschapen, hoe meer hij zichzelf een fout in die schepping vindt. Tot God na een week een vrouw voor hem schept.

De voorstelling start om 20u en gaat door in de kerk van Kalmthout-Centrum, Kerkeneind. De toegang is gratis.

Info:

Muzarto, secretariaatessen@muzarto.be of 03.667.33.79

MaTiMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio