1 / 6

Vogelgebouw Zoo blijft langer dicht

Het vogelgebouw van de Antwerpse Zoo blijft nog een tijdje dicht. In de zomer is men gestart met dringende renovatiewerkzaamheden. Verwacht werd dat die tegen november afgerond zouden zijn. Alleen bleek bij een grondige inspectie dat er nog meer moest gebeuren dan wat aanvankelijk werd gedacht.

Bieke Lathouwers

Daarom is de renovatie nu uitgebreid en wordt tegelijkertijd de grandeur van vroeger hersteld. De koepels en de dakbedekking zijn vernieuwd, de seventies klinken vervangen worden door art-nouveau exemplaren, alles wordt opnieuw geverfd en ook de educatie volledig zal vernieuwd worden.

Voor de kolibrie, de groene suikervogel, de gestreepte muisvogel en al hun andere gevleugde vriendjes betekent dat nog een tijdje langer achter de schermen blijven, maar in de plaats zullen zij meer ruimte krijgen na de werkzaamheden. De collectie wordt herbekeken en volières worden samengevoegd. Ook de nursery - met onder andere ook de broedmachine voor kippenkuikens - krijgt een opknapbeurt.

Het Vogelpaleis is ontworpen door architect Emile Thielens, die het 'nieuw verblijf voor exotische vogels' creëerde in 1893. Na de zware beschadiging tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Vogelpaleis in 1950 bijna helemaal vernieuwd en uitgebreid. Architect René Grosemans behield alleen de herkenbare fin-de-sièclegevel.

Foto's Zoo

BL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio