DVD: Quiz Me Quick (****)

Bart De Pauw is een man van vele talenten, maar als scenarist komt hij het best uit de verf. Dat de man met Quiz Me Quick afdaalt in een milieu dat hij van binnen en buiten kent, wordt duidelijk in de kleinste details van dit verhaal over een caféploeg die een gooi doet naar eeuwige quiz-roem.

Dominick Rombouts

Het ratjetoe van Tafel 7, de ploeg in kwestie, bestaat uit kleurrijke, met herkenbare details uitvergrote personages die voelbaar van vlees en bloed zijn. Maar De Pauw heeft ook aandacht voor de geliefden die hen (al dan niet) omringen. Ja: gaandeweg nemen enkele zijsporen wat te veel de aandacht weg van de kern, en misschien wil De Paul te veel thema's aansnijden, te veel verhalen vertellen (dat vleugje Fatal Attraction op het einde...). En inderdaad: soms slaat de balans te veel over naar kolder (Kevin Janssens in slapstick-modus).

Maar de kijker is ondertussen zo veel om deze personages gaan geven, dat je na tien afleveringen met pijn in het hart afscheid neemt van deze toevallige reisgenoten. Dé Vlaamse televisiereeks van het jaar, met een cast om duimen en vingers bij af te likken.

SV (ons oordeel: ****)