Annik verkoopt badges voor metekindje met kanker

Tristan Van Reeth is amper twintig maanden oud en in juni van dit jaar werd bij hem kanker vastgesteld. Behandeling is mogelijk, maar in het buitenland en dat kost handenvol geld. Zijn meter en tante Annik Van Reeth uit Mechelen organiseert daarom de benefietactie: Love4Tristan.

Sven Van Haezendonck

"Ik wilde niets liever dan helpen, maar uiteindelijk kon ik alleen maar machteloos toekijken. Daarom kwam ik op het idee om een facebookgroep te starten en badges te verkopen. De opbrengst gaat natuurlijk naar mijn schoonzus en mijn broer, de mama en papa van Tristan. Zij kunnen het geld gebruiken om de situatie van hun zoontje verder onder de aandacht te brengen", vertelt Annik.

Ondertussen kende de actie al het nodige succes en worden de badges ook verkocht winkel TESS in de Vleeshouwersstraat, tussen de Grote Markt en de IJzerenleen in Mechelen. "Door de vele reacties kon ik het niet meer allemaal alleen bolwerken. Daarom schakelde ik de hulp in van mijn goede vriendin Tess Carleer. Nog tot 25 december kun je in het centrum van Mechelen, in haar winkel, terecht voor een badge. Dat gaat sneller dan bestellen via het internet", deelt Van Reeth nog mee.

"Wij wisten niets van de actie van Annik", vertelt Pieter Van Reeth, de papa van Tristan. "Natuurlijk zijn wij vertederd door de inspanningen die iedereen levert. In het begin was het wel even moeilijk om dat allemaal te aanvaarden. Zo'n behandeling is voor veel mensen, niet alleen fysiek en mentaal, maar ook financieel een zware dobber. Daarom willen we graag een deel van de opbrengst gebruiken om mensen bewust te maken van de situatie waarin ons zoontje zich bevindt, en met hem nog zoveel andere kinderen."

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Mechelen.

KVRO, SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio