Geen nieuwe appartementen meer in Vremde

Het gemeentebestuur wil Boechout beschermen tegen de oprukkende stad en deelgemeente Vremde zijn landelijk karakter laten behouden. Daarom keurde het een RUP over de bouw van nieuwe appartementen definitief goed.

Van Gelder Ludwig

"Mensen willen graag in Boechout en Vremde wonen, en de bouwdruk is dus groot. Toch willen we er over waken dat de toename van het aantal inwoners de draagkracht van onze gemeente niet overstijgt. We willen Vremde definitief intekenen als landelijke gemeente met behoud van zijn kleinschalige karakter. En ook Boechout moet zijn open landschappen en parken kunnen behouden", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Ria Van den Heuvel (Sp.a). Om dat te bereiken wordt de bouw van bijkomende appartementen sterk aan banden gelegd.

"We zijn vertrokken van het standpunt dat een verdichting van het woonweefsel via meergezinswoningen, zoals appartementen, enkel thuishoort in de kern van Boechout, dicht bij alle voorzieningen en het openbaar vervoer. Buiten de kern en in Vremde zijn meergezinswoningen niet meer wenselijk", aldus de schepen. Met het plan wil het bestuur grote bouwprojecten zoals in de Weverstraat voortaan onmogelijk maken.

LUDWIG VAN GELDER

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio