Geen kopers voor voormalige Ierse pub op hoek Groenplaats

Omdat er geen koper werd gevonden voor het pand op de hoek van de Groenplaats en de Groenkerkhofstraat, gaan de eigenaars het nu zelf verbouwen tot handelspand annex appartementsgebouw.

jrosquin

In de loop van 2013 verdwijnt een vertrouwd stadsbeeld op de Groenplaats. Het pand op de hoek van het plein en de Groenkerkhofstraat, waar vroeger de Ierse pub Celtic Ireland gevestigd was, wordt volledig verbouwd.

“In de kelderruimte, op de gelijkvloerse verdieping en op de eerste verdieping plannen we handelsruimtes die we willen verhuren”, zegt eigenares Muriel Foley. “De bovenste verdiepingen worden appartementen die we te koop zullen aanbieden. We zijn samen met aannemer en architect de plannen nu aan het bekijken en hopen het project volgend jaar rond te hebben.”

Negen leegstaande zaken

Die plannen bestaan al een tijdje. In 2010 al kreeg de familie Foley er een bouwvergunning voor. Het hoekpand werd toen op de markt gebracht. De eigenaars gingen er toen van uit dat de locatie, vlak bij het modecentrum en de Nationalestraat en op een toeristische trekpleister, voldoende interesse zou wekken. Maar de vraagprijs - 3,2 miljoen euro voor gebouw én bouwvergunning in één pakket- was blijkbaar te hoog voor kandidaat-investeerders.

Het Ierse café Celtic Ireland ging een jaar geleden dicht. Sindsdien werden er scenes opgenomen door een Nederlandse filmploeg voor de prent Chez nous, maar voor het overige bewoog er niets meer in de eens zo levendige kroeg. Het hoekhuis is een van de negen zaken die momenteel leegstaan op de Groenplaats.

Wim Daeninck

Foto: WH

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio