Heemkring Campenholt zoekt verhalen over eerste wereldoorlog

Heemkring Campenholt zoekt verhalen over eerste wereldoorlog

Heemkring Campenholt zoekt verhalen over eerste wereldoorlog

Print
Kampenhout - Het tweede jaarboek van heemkring Campenholt ligt te koop. Het bundelt twaalf interessante en historische wetenswaardigheden uit Kampenhout die opgetekend werden na intens speurwerk door de leden. Dat speurwerk richt zich nu ook op de eerste wereldoorlog met een oproep aan de inwoners.
In 2014 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en dat wordt ook in Kampenhout herdacht. In de regio komen ondermeer twee fietslussen met 50 unieke stopplaatsen en een belevingscentrum in het voormalig Sint-Angelaklooster van Tildonk.

"De inhoudelijke klemtoon ligt op het menselijk lijden in onze streken, minder op het militaire verhaal", zegt Gerry Croon. "Lezers kunnen ons daarbij helpen. Wie thuis nog iets heeft dat herinnert aan de inval of de plunderingen en brutaliteiten van de Duitsers, mag het ons laten weten. Wie kent er verhalen over de avondklok, opeisingen van werkkrachten, postcensuur, smokkel? Wie heeft nog iets in bezit over de bevrijding, de heropbouw, de feestelijkheden en de terugkeer van vluchtelingen en dwangarbeiders, dagboeken, brieven en voorwerpen. Wij willen het weten."

Het jaarboek van de heemkring wordt aangeboden bij de bestuursleden of in Villa Lucie bij Gerry Croon, secretaris van Campenholt. De prijs voor het jaarboek bedraagt 15 euro. Info: gerry.croon@kampenhout.vera.be

Juliaan DELEEBEECK

Foto Marc Aerts

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio