Standard pakt zege in Mechelen

Standard heeft zaterdag op de 20ste speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten gepakt bij KV Mechelen met een 0-2 score. De Luikenaren halen zo 12 op 12. In de stand komt Standard voorlopig de top drie binnen.

fvangarderen

Zowel bij KV Mechelen als bij de bezoekers vielen er weinig verrassingen te noteren in de basiself. Van Veldhoven en Rednic hadden dan ook weinig redenen om hun ploeg om te gooien nadat ze allebei vorige week de drie punten pakten tegen Lokeren en Charleroi. Beide ploegen kwamen dus met vertrouwen aan de aftrap maar toch ontgoochelde het matchbegin. De beste vroege kans kwam op de nam van Henkens te staan maar de middenvelder krulde zijn goede vrije trap net naast de kooi van Kawashima.

KV Mechelen leek vooral beducht voor een nieuwe furieus matchbegin van de Rouches, wat deze keer uitbleef. Pas na tien minuten probeerde Vainqueur het voor de eerste keer maar zijn schot mistte richting, net als de tweede poging van Goreux. Een knappe actie van Batshuayi op links luidde het eerste grote gevaar in voor Standard. De spits legde af voor de vrijstaande Buzaglo maar het schot van de Israëliër werd nog in laatste instantie afgeblokt.

Openingstreffer

Onder impuls van de bedrijvige Batshuayi schakelde Standard naar een hogere versnelling. Deze keer bediende hij Van Damme met een voorzet vanop rechts maar Pacovski zweefde zijn kopbal mooi uit de hoek. KV hield zonder al te veel problemen stand maar kon nauwelijks zelf voor gevaar zorgen. Toch kwam het nog het dichtst bij de openingstreffer toen een bikkelende De Petter de bal heroverde op het middenveld en Pedersen alleen voor Kawashima kon zetten. De Deen had alle tijd om te controleren en een hoek uit te kiezen maar verkoos om meteen te schieten en zag zijn volley naast gaan. Een dure misser, bleek twee minuten later, want aan de overkant vond de mee opgerukte Van Damme het hoofd van de kleine Ezekiel en de pocketspits liet Pacovski kansloos met een goed gemikte kopbal.

Ook na de rust kon de thuisploeg niet imponeren. Pedersen had duidelijk zijn dagje tegen de sterke Kanu en KV kwam nauwelijks in de buurt van Kawashima. Standard domineerde en kwam tien minuten na de pauze dicht bij de 0-2. Pacovski moest een schot van Batshuayi lossen maar reageerde alert op de rebound van Kanu. Van Veldhoven probeerde het tij te keren met de inbreng van Van Tricht en Enevoldsen maar veel verandering in het spelbeeld leverde die ingreep niet op. Een sterk Standard bleef de thuisploeg gemakkelijk afhouden en creëerde zelf het meeste gevaar. De 0-2, een kwartier voor tijd, was dan ook niet bepaald een verrassing te noemen.

Reddingen

Pacovski verliet iets te gretig zijn goal in achtervolging op Ezekiel en de Nigeriaan kon zo zijn maatje Batshuayi zijn makkelijkste goal van het seizoen aanbieden. KV hing nu helemaal in de touwen en stapelde de slordigheden op. Standard trok er zich weinig van aan en bleef voor de aanval kiezen. De score had zelfs heel wat hoger kunnen oplopen maar Pacovski leek vastberaden om zijn foutje recht te zetten. Eerst pakte hij uit met een goede redding na een snelle uitbraak van Ezekiel en enkele minuten voor tijd pakte de Macedoniër ook een strafschop van ex-KVspeler Buyens na een fout van Iddi op Mpoku.

Tussen die twee reddingen in was de doelman wel geklopt op een schot van invaller Bulot maar de Fransman zijn schot spatte uiteen op de lat. Zo bleef het bij 0-2 in een match waarin men vooral bij KV Mechelen op meer had gehoopt maar waarin het uiteindelijk duidelijk zijn meerdere moest erkennen in een Standard dat steeds meer op dreef komt onder Mircea Rednic.

ThSt

Wedstrijdinfo:

KV Mechelen: Pacovski - Van Loo, Biset, Van Hoevelen (59' Van Tricht), Ghomsi - Bateau, De Petter, Henkens (68' Enevoldsen) - Iddi, Cordaro (82' Diabang) - Pedersen

Standard: Kawashima - Goreux, Kanu, Ciman, Van Damme - Buyens, Vainqueur, Buzaglo (60' Bulot), Mpoku - Batshuayi (83' Ajdarevic), Ezekiel (91' Phellype)

Doelpunten: 39' Ezekiel 0-1, 76' Batshuayi 0-2

Gele kaarten: 44' Van Damme (trekfout), 50' Mpoku (fout), 54' Ghomsi (fout), 67' Van Loo (fout)

Scheidsrechter: Van De Velde

Toeschouwers: 10.550

Foto: Belga

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws