1 / 5

KWB wuift lokaal uit

Met een frietkot en gezellig-samenzijn in de kantine, nam de KWB van Pulle vrijdagavond afscheid van haar lokaal aan de Fatimalaan. Het einde van een tijdperk, want de vereniging was er al honkvast sinds 1975. Tussen pot en pint in café De Lelie stelde Dré Smits begin jaren zeventig, toen de KWB een beginnend voetbalploegje had, voor om in de boomgaard van zijn ouderlijke hoeve een voetbalveld te maken. Decennialang werd er gesjot en lol getrapt. De kantine groeide uit tot heus verenigingslokaal, waar ook veel mensen van Pulle communie- en familiefeestjes gaven. Voor de kinderen was het een zaligheid om zo veilig te kunnen ravotten op het voetbalveld.

Kristin Matthyssen

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. De voetbalploeg van KWB stopte vorig jaar en de huurovereenkomst met Dré Smits - die zelf vrijdag mee het lokaal kwam uitwuiven - liep ten einde. Omdat de buren al een paar keer geklaagd hadden van lawaaioverlast bij fuiven en feestjes, wil Smits nu liever dat het tijdperk KWB aan de Fatimalaan stopt.

De vereniging laat zich niet kisten en gaat zijn activiteiten nu spreiden over De Griffel en weilanden over de kinderboerderij, waarnog de rommelmarkt zou kunnen doorgaan in de zomer. Er komt ook nog een light-versie van de Stratenfeesten in De Griffel. KWB Pulle telt nog altijd 110 leden en is duslang niet uitgezongen. De leden krijgen nu drie maanden de tijd om hun lokaal af te breken.

Wat er nadien met het terrein zal gebeuren, is nog niet geweten.

KMaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio