1 / 2

Paus drukt "verdriet" uit over "onzinnige tragedie"

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag zijn "oprecht verdriet" uitgedrukt na de schietpartij in Newton, in de Amerikaanse staat Connecticut, die hij een "onzinnige tragedie" noemde. De paus stuurde het bericht aan de bestuurder van de diocese van Bridgeport in de Verenigde Staten.

jatimmermans

"De Heilige Vader is snel op de hoogte gebracht van de schietpartij in de basisschool Sandy Hook in Newton en vroeg me zijn oprecht verdriet uit de drukken en te verzekeren dat hij bidt voor de slachtoffers, hun familie en iedereen die betrokken is bij deze choquerende gebeurtenis", aldus kardinaal Tarcisio Bertone, de nummer twee van het Vaticaan in een communiqué.

Na "deze onzinnige tragedie vraagt de paus God iedereen te troosten die een dierbare heeft verloren en de gehele gemeenschap te steunen", zei de paus in een bericht van kardinaal Bertone aan monseigneur Jerald A. Doyle, die de getroffen diocese bestuurt.

Vrijdagavond vond er in het plaatje Newtown een stille wake plaats (foto). Duizenden mensen kwamen er samen om te bidden en hun steun te betuigen voor de nabestaanden van de slachtoffers.

Lees ook: Twintig kinderen gedood bij schietpartij in Amerikaanse basisschool

Belga

Foto AFP

Nu in het nieuws