Senioren leren elektrisch fietsen

Op het Edegemse sportcomplex Kattenbroek heeft het Zandhovense eventbureau voor senioren Funivia vrijdag zijn rijschool voor elektrische fietsen voorgesteld. Onder meer de federale politie was bevoorrechte getuige.

jatimmermans

Met het officieuze wereldkampioenschap wiezen, dat medio april volgend jaar in Kattenbroek moet plaatsvinden, hebben zaakvoerders Luc Sterckx en Freddy Verhuizen onlangs al een opvallende eerste boreling van Funivia voorgesteld. Met de lancering van hun rijschool voor e-bike komt dit ondernemersduo amper drie maanden later opnieuw creatief uit de hoek.

"Het valt niet te ontkennen dat de elektrische fiets aan een sterke opmars bezig is. Terwijl zo'n fiets aanvankelijk als een fiets voor senioren werd beschouwd, kopen hoe langer hoe meer jongere mensen er eentje. Bijvoorbeeld voor werkende mensen is een e-bike hét milieuvriendelijke vervoersmiddel bij uitstek, dat hen probleemloos langs files loodst en toelaat om zonder bezweet pak op het werk te verschijnen", leggen beiden uit. "Alleen is een elektrische fiets nog een ander paar mouwen dan de gewone fiets. Omdat je er sneller mee rijdt, moet je er ook anders mee rijden."

JAN VAN DE POEL

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio