50.000 euro voor Booms jeugdhuis in oprichting

Het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid geeft 50.000 euro aan het nieuwe Jeugdhuis in Boom. Volgende week tekent het gemeentebestuur een overeenkomst met de pas opgerichte vzw.

boey jan

Vlaams Minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding Ingrid Lieten liet net weten het ingediende project 't Sfeer gunstig te adviseren om via het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid een subsidie van 50.000 euro vrij te maken. "Het vrijmaken van die beschikbare middelen moet nog wel door de federale regering worden goedgekeurd", zegt burgemeester Patrick Marnef.

"Nadat we eind november bij begrotingswijziging al 15.000 euro vrijmaakten om de werking te kunnen opstarten, wordt donderdag op de gemeenteraad ook de convenant voorgelegd om deze middelen aan de vzw 't Sfeer te geven", zegt schepen van jeugd Kris Van Hoeck. Het is dankzij ondernemer Paul Cornelis (Paco Hoek 76) dat het dossier 'jeugdhuis' net voor het afsluiten van deze legislatuur in een stroomversnelling komt. Hij stelt immers een deel van een gebouw op zijn bedrijventerrein ter beschikking via huur aan de vzw 't Sfeer om een jeugdhuis in te voorzien. "De jongeren zullen zelf de hal moeten ombouwen", laat hij weten. Met in totaal 65.000 euro aan middelen kan het JH spreken van een vliegende start.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio