Zware hinder door werken op E313

Wie vanmiddag vanuit de richting van Limburg of de Kempen komt, vermijdt best nog even de E313 en de E34. Omwille van herstellingswerken staat er een file van voor Massenhoven op de E313 en van voor Oelegem op de E34. De wachttijd om Antwerpen te bereiken loopt op tot twee uur. Ook enkele lokale wegen hebben het moeilijk.

jatimmermans

"De werf op de E313, aan de afrit Wommelgem, wordt op dit moment afgebroken. Dat is twee uur vroeger dan gepland", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Agentschap Wegen en Vekeer. "De file op de E313/E34 zou dus moeten beginnen oplossen. De ingrepen waren nodig om een aantal barsten, scheuren en kuilen in het wegdek te herstellen om erger te voorkomen. Ook op de Antwerpse ring zijn enkele van dergelijke herstellingen gepland. Twee ervan zijn al uitgevoerd. Een derde, aan de afrit Deurne richting Nederland, is nu opgestart. Twee rijstroken worden daarvoor afgesloten, dus ook daar wordt enige hinder verwacht."

Dit weekend is klassiek een druk weekend voor kerstshoppers. "We beseffen dat veel mensen hinder ondervinden door deze ingrepen, maar we konden ze echt niet langer uitstellen", aldus Bruyninckx. "Dergelijke kuilen kunnen op twee dagen ontstaan. Als ze groter worden, komt de veiligheid van de automobilisten in het gedrang. En als we de ingreep in de week hadden gepland, was de hinder nog veel groter geweest."

Wie van plan is om de E313 of E34 op te rijden richting Antwerpen of Gent, rijdt beter nog even om via Brussel om file te vermijden.

DVD

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio