Stijnen: "Kunnen ons geen uitschuiver meer permitteren"

Hoofdschuddend heeft Stijn Stijnen het de voorbije weken aan de zijlijn aangekeken. De duik die Beerschot in het klassement maakte, het ontslag van Koster, de historische blamage tegen Club Brugge… zelf kon hij er door een weerbarstige knie niets aan verhelpen. Tot nu. Alles doet de club eraan om Stijnen straks in Charleroi opnieuw tussen de palen te krijgen.

jatimmermans

Trainer De Corte laat duidelijk verstaan dat hij hoopt dat Stijnen in Charleroi kan keepen. De vraag is of hij ook fit is. "Soms is je eigen persoon minder belangrijk dan de ploeg. Begrijp je? Zou ik louter aan mezelf denken, het was misschien anders. Dan zou ik niet zo snel hervatten. Maar de situatie is nu zo dat mijn eigen gezondheid even op de tweede plaats komt. Samen met de medische staf hebben we de voorbije dagen bekeken wat kan en niet kan, en of er een weg was om mij toch aan de aftrap te krijgen. Die weg blijkt er te zijn."

Intussen krijgt Stijnen voor het eerst in zijn carrière te maken met degradatievoetbal. "Het zorgt voor extra druk, zeker. Gelukkig ben ik op dat vlak een en ander gewend. En als we snel punten pakken, kunnen we het degradatievoetbal hopelijk ook snel achter ons laten. Ik wil er niet aan denken: Beerschot dat degradeert… Dat zou rampzalig zijn. Alleen al daarom kunnen we ons geen enkele uitschuiver meer permitteren."

WVO

Foto Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws