FIFA-voorzitter Blatter: "Doellijntechnologie werkt"

De Zwitser Sepp Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft zaterdag in de rand van het WK voor clubs in Japan laten optekenen dat doellijntechnologie werkt. Dat zei hij een dag voor de finale tussen het Engelse Chelsea van Eden Hazard en het Braziliaanse Corinthians.

jatimmermans

Het WK voor clubs is de eerste internationale competitie waar doellijntechnologie gebruikt wordt. Er worden twee systemen getest: GoalRef (dat op basis van een magnetische chip en een speciale bal werkt) en Hawk-Eye (dat werkt met camera's en al bekend is van het tennis).

"Tot op heden kunnen we simpelweg zeggen dat het werkt", aldus Blatter zaterdag op een persconferentie. "We kenden nog geen grote problemen en zullen na de laatste wedstrijden van zondag onze conclusies trekken. Ik kan wel al stellen dat de scheidsrechters tevreden zijn met dit hulpmiddel, omdat ze weten dat ze bij een probleemsituatie met zekerheid kunnen zeggen of de bal de lijn al dan niet heeft overschreden".

Eén van beide systemen zal gekozen worden om in juni gebruikt te worden op de Confederatiebeker en op het WK van 2014, telkens in Brazilië.

Lees ook: Hazard met Chelsea op jacht naar wereldtitel

Foto AP

MEER OVER Fifa

Meer sportnieuws