Mannenclub viert eenjarig bestaan met ventenfeest

Al een jaar lang hebben de Itegemse mannen elkaar gevonden in de enige mannengilde van het land. Op het programma van de club staan enkel pure mannenactiviteiten. Al bijna 200 mannen uit het dorp schreven zich in.

jatimmermans

Itegem is een deelgemeente van Heist-op-den-Berg met een dikke 5.000 inwoners. Een jaar geleden rijpte het idee om het mannelijke deel van het dorp meer samen te brengen. "Er bestaat een vrouwengilde, dus waarom geen clubje maken alleen voor mannen? Ons concept is dat we activiteiten organiseren waar iedereen zonder verplichtingen kan aan deelnemen. Het is altijd een plezante boel", zegt Steven De Keuster (31), die tot voorzitter gebombardeerd werd.

De voorbije maanden gingen ze onder andere op brouwerijbezoek, naar de Rode Duivels, naar het veldrijden en organiseerden ze een visprijskamp en een wijnproeverij.

Zaterdag wordt het eerste succesvolle jaar gevierd met een Nacht van de Man. "We hebben wat nevenactiviteiten klaarstaan. Dat gaat van kaarten tot Playstation spelen. Alle mannen vanaf achttien zijn welkom. Er zal geen enkele vrouw aanwezig zijn. Enkel het coverbandje heeft een zangeres. Het is niet dat we iets tegen vrouwen hebben, absoluut niet. Maar soms is het voor mannen ook eens leuk om onder mekaar iets te doen. En daar hebben we al enorm van genoten."

Meer informatie vindt u op www.itegemsemannengilde.be.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio