Bewoner Herderin klaagt over te weinig bussen

Sinds De Lijn op 1 september haar nieuwe dienstregeling invoerde, zit de wijk Herderin een groot deel van de zaterdag nagenoeg zonder lijnbussen.

Van Rompaey Chris

Bewoner Cédric Van Rompaey heeft een klacht ingediend bij de Vlaamse overheid.

"Tijdens de zaterdagse markt mogen de lijnbussen om veiligheidsredenen niet over de Grote Markt rijden. Dit rijverbod had als gevolg dat lijnbus 1 (Lier Herderin-Lisp-Broechem) werd beperkt tot het station van Lier. De bus komt op zaterdag tot 15u dus niet meer naar onze wijk. Het gaat om liefst veertien bussen die we plotsklaps zagen verdwijnen. Tot 15u kunnen wij enkel gebruikmaken van lijnbus 3 die hier om 9.53u, 11.53u en 13.53u passeert", vertelt Cédric Van Rompaey.

Vrijdagvoormiddag kreeg Cédric Van Rompaey via e-mail een antwoord van directeur-generaal Roger Kesteloot. "Dat lijnbus 1 op zaterdag tot aan het station van Lier beperkt wordt, is een rechtstreeks gevolg van een verbod vanwege het stadsbestuur om tijdens de wekelijkse markt met bussen door het centrum te rijden. De halte Ceciliastraat is daardoor enkel via een grote omleiding te bereiken die de inzet van een extra voertuig en een bijkomende chauffeur vereist", schrijft Kesteloot.

Schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) pikt de uitleg van Roger Kesteloot niet. "Gedurende een jaar hebben we aan De Lijn gevraagd om hun chauffeurs op te dragen dat ze stapvoets door de voetgangerszone Grote Markt moeten rijden. Als daaraan positief gevolg was gegeven, had de burgemeester wellicht niet moeten overgaan tot een busverbod tijdens de duur van de zaterdagse markt."

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio