Hazard met Chelsea op jacht naar wereldtitel

Eden Hazard kan zondagmiddag geschiedenis schrijven. Hij kan de eerste Belg worden die het WK voor clubs wint. Om 11.30u neemt de 21-jarige Hazard het in het Japanse Yokohama met Chelsea op tegen het Braziliaanse Corinthians.

jatimmermans

Corinthians plaatste zich voor de finale door het Egyptische Al Ahly in de halve finale te verslaan dankzij een doelpunt van ex-Bayern en -HSV-spits Paolo Guerrero. Chelsea nam de maat van het Mexicaanse Monterrey. Mata opende de score en op aangeven van Hazard kon Torres de Blues nog voor rust op rozen zetten. Net na de pauze werd het zelfs 0-3 door een eigendoelpunt van Chávez. De eerredder van De Negris kwam pas in blessuretijd. "We deden wat we moesten doen", sprak Hazard. "We begonnen het tornooi goed. Er valt niets te zeggen over onze manier van spelen. We moesten gewoon winnen en dat is gelukt. De voorbije dagen konden we uitrusten en ons klaarstomen voor de finale.

Die rust was welgekomen, want we hebben veel matchen en lange reizen in de benen. Het is toch een beetje vreemd voor mij om hier te staan. Ik heb geen aandeel gehad in de Champions League-eindzege van vorig jaar, maar kan hier nu wel mee de vruchten ervan plukken. Ik voel me een beetje een profiteur, maar wil net als alle anderen graag die trofee naar Stamford Bridge halen."

STJO

Foto Photo News

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws