Mike Tyson: "Ik ben géén vrouw!"

Voormalig wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten 'Iron' Mike Tyson heeft een persmededeling de wereld ingestuurd waarin hij ontkent dat hij een geslachtsverandering heeft ondergaan.

jatimmermans

Het bizarre verhaal over de geslachtsverandering stond op een Britse website vol satirische nieuwsberichten, maar een aantal Afrikaanse media hadden het voor waar aangenomen en verder verspreid.

"Sommige mensen zullen het vreemd vinden dat ik nu een vrouw ben," wordt Tyson in de mond gelegd in het nepartikel. "Maar zelfs op het hoogtepunt van mijn carrière, toen ik werd beschouwd als de beste bokser ter wereld, heb ik nooit voeling verloren met mijn vrouwelijke kant en ik wist dat ik op een dag borsten en een vagina zou hebben."

In het bericht werd beweerd dat de Amerikaans bokser na een geslaagde operatie van 16 uur niet meer Mike heette maar Michelle, en dat hij zijn bijnaam 'Iron Mike' wilde veranderen in 'Iron Maiden' (IJzeren Maagd).

Maar nu wil Tyson dus het een en ander rechtzetten: "Ik ben nog altijd een man en ik heb altijd voeling gehad met mijn mannelijkheid en ik heb niet de intentie om een vrouw te worden. Die beweringen zijn niet alleen onwaar, maar ook ongelooflijk dom. Zaterdag was ik nog op een bokskamp en ieder weldenkend mens kon zien dat ik eruit zag als een man."

KM

Foto Photo News

Nu in het nieuws