Babysitters roven huis klanten leeg

Twee meisjes hebben een woning leeggeroofd tijdens het babysitten. Eens hun slag geslagen, lieten ze de drie kindjes alleen achter. Ze riskeren zware straffen.

jatimmermans

De oppas was aangevraagd via de website www.zoekoppas.be. Een jong Mechelse gezin legde vorige maand contact met een 19-jarige studente uit Limburg. Op de afgesproken dag kwam ze opdagen met een 24-jarige vriendin van Surinaamse afkomst. Maar de tweeling van drie jaar oud en een kindje van bijna vijf jaar interesseerden hen niet. Ze waren uit op waardevolle voorwerpen.

Vanaf het moment dat de ouders het huis verlieten, gingen ze op rooftocht. Alle waardevolle dingen werden uit het huis meegenomen. Ze namen computers, een fototoestel, juwelen, parfum, eten en multimediadragers mee. "Toen de ouders thuiskwamen, waren de twee oppassen verdwenen. De drie kinderen zaten alleen voor minstens anderhalf uur", zegt Steven De Winter van het Mechelse parket.

Vorige week kwam het gerecht de Surinaamse op het spoor. Beide meisjes zijn op vrije voeten, maar zullen zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden. Voor het achterlaten van de kinderen riskeren de babysitters straffen tot drie jaar.

BEPR

Archiefbeeld Photo News

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio