25 jaar geprocedeerd, 32,65 euro ontslagvergoeding

25 jaar geprocedeerd, 32,65 euro ontslagvergoeding

25 jaar geprocedeerd, 32,65 euro ontslagvergoeding

Print
Kalmthout - Agnes Knuysen (59) uit Kalmthout werd 25 jaar geleden ontslagen uit de vzw De Tweesprong omdat die failliet ging. Pas deze week kreeg ze daarvoor haar ontslagvergoeding: welgeteld 32,65 euro.

In september 1977 ging ze aan de slag bij De Tweesprong, een instelling voor geplaatste kinderen. Later werd de naam van het Kalmthoutse instituut veranderd in De Jeugdheide.

Toen ze er bijna tien jaar gewerkt had, in januari 1987, werd ze ontslagen omdat de vzw in faling ging. "De kinderen die toen in de instelling zaten, werden overgeplaatst. De meeste opvoeders konden daardoor ook worden overgeplaatst. Maar de onderhoudsploeg was iets minder belangrijk, en we schoten over", zegt ze.

"Aanvankelijk had ik eigenlijk niet meteen gedacht dat ik nog iets zou krijgen. Tot ik zeven jaar na datum plots papieren ontving van de vakbond ACV met het bericht dat de zaak in vereffening gegaan was. Toen had ik natuurlijk wel op een bepaald bedrag gehoopt, meer in de richting van een maandloon. Maar 32,65 euro is wel heel weinig."

Lees het volledige verhaal in uw weekendkrant.

GREET WOUTERS

Foto W&F

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio