Enkele tientallen mensen betogen aan Witte Huis voor wapenverbod

Vijftig tot honderd mensen hebben vrijdagavond voor het Witte Huis verzameld om president Barack Obama ertoe aan te zetten de wapendracht in de VS aan te pakken. De betoging kwam er naar aanleiding van de schietpartij in een school in de Amerikaanse staat Connecticut. Daarbij kwamen 27 mensen om het leven, onder wie twintig kinderen.

jatimmermans

"Bescherm onze kinderen, verbied wapens nu" en "Meneer de president, wij smeken u actie te ondernemen", zo staat op borden die de manifestanten bij zich hebben. Anderen dragen brandende kaarsen.

Lees ook: 20 kinderen gedood bij schietpartij in Amerikaanse basisschool

"We denken dat onze president de leider is van het land, en we denken dat hij een wijs man is. We willen leiderschap en we willen dat hij actie onderneemt" over de controle op wapens tijdens zijn tweede ambtstermijn", aldus eerwaarde Michael McBride, die tegen vuurwapens strijdt. Ook leden van de 'Coalition to Stop Gun Violence' namen deel aan de betoging.

President Obama beloofde eerder vrijdag "betekenisvolle maatregelen" te zullen nemen om dergelijke tragedies in de toekomst te vermijden. Hij gelastte ook dat de vlaggen aan alle openbare gebouwen vier dagen halfstok gaan als eerbetuiging aan de slachtoffers. Ook de vlaggen aan het Witte Huis en het Capitool werden halfstok gehangen.

Belga

Nu in het nieuws