Kerstmarkt loopt tot zondagavond

De traditionele kerstmarkt in Mechelen is vrijdag van start gegaan. Zoals vorige jaren staan de kraampjes opgesteld op de Grote Markt, op het binnenplein van het stadhuis en op de Veemarkt. Onder de standhouders zijn er heel wat plaatselijke verenigingen met jenever en warme dranken.

Sven Van Haezendonck

De kerstmarkt vindt vandaag plaats van 10 tot 22u, en zondag van 10 tot 20u. Er zijn optredens van Maurice Wouters, bekend als Cyriel uit Wittekerke, met zijn draaiorgel en van volksdansgroep Tijl Uylenspiegel en de Opsinjoorgooiers. Ook 'The Christmas Carol Singers' zijn te gast in de Dijlestad. In de spiegeltent vindt zaterdagavond om 20u het tweede en laatste meezingconcert van Kestens en Donnez plaats. Nadien zorgt een deejay voor sfeer.

In samenwerking met vijf ambachtelijke wijnbouwers uit het Franse Epernay organiseert de vzw Mechelse Feesten ook opnieuw de Champagnedagen. Ze vinden naar goede traditie plaats in de Keldermanszaal van het stadhuis. Liefhebbers van bubbels zijn zaterdag welkom van 10u tot middernacht, en op zondag van 10 tot 20u. Een klassiek strijkkwartet zorgt voor live muziek. De toegang is gratis, maar u moet wel een glas kopen aan 3 euro. Dat laten vullen, kost telkens 4 euro. Bezoekers maken kans om een weekendje te winnen in de champagnestreek.

In de weekendkrant van Gazet van Mechelen van 15 en 16 december brengen wij een sfeerreportage met foto's.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio