Jacht op spoken in de toren is open

Jacht op spoken in de toren is open

Jacht op spoken in de toren is open

Print
Mechelen - Malinplansjee en de Mechelse Kolveniersgilde brengen dit weekend in de stadsschouwburg de voorstelling 'Het spook van den toren'. "Het wordt een luchtig spektakel met theater, film en live muziek van Nite Spirit waarin wij de jacht op het spook van den toren openen", lacht muzikant Jo Swinnen.
De regie is in handen van Marc Peeters, bekend van De Nieuwe Snaar. In het stuk biedt torenwachter Nick Vanhaute zijn ontslag aan bij de burgemeester. Tuur, zijn opvolger, wordt gespeeld door Arthur Reynders. "Terwijl Nite Spirit in café Den Beiaard een optreden verzorgt, stormt Tuur de zaak binnen. Hij roept dat er boven in de toren een spook zit", vertelt de regisseur.

Omdat cafébazin Bea, vertolkt door Myriam Sips, Tuur niet meteen gelooft, schieten de andere stamgasten hem ter hulp. Jeepee Schietecatte is in het stuk stadswachter, Claudia Van Gysegem kruipt in de huid van Jeanette Van der Geest en Jan Severeyns is stadsgids Staf. Zaterdag 15 december is de zaal uitverkocht, maar voor zondag 16 december om 15u en om 20u zijn er nog tickets. Die kosten aan de kassa 16 euro.

Meer info op www.nitespirit.be

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio