Een op twee opent deur zonder vragen

De PolitieZone Rupel heeft donderdag een actie 'openingsgedrag' gehouden.

boey jan

Een op twee appartementsbewoners lieten 'wildvreemden' binnen met de eerste de beste smoes, zonder iets te vragen. Enkele toegangsdeuren stonden gewoon open.

Alhoewel er al heel wat preventieve acties hebben plaats gevonden, blijkt de Boomse appartementsbewoner zich niet veel aan te trekken van zijn persoonlijke veiligheid of van zijn/haar eigendom. Liefst 39% van de appartementsbewoners lieten de 'vreemden', die met een smoes aanbelden, zonder vragen binnen en bij 10% bleek de deur gewoon los of letterlijk open te staan.

"De actie werd gehouden in die appartementsblokken waar eerder al een van de bewoners het slachtoffer was van een diefstal. Uit statistieken blijkt dat deze plaatsen een verhoogd risico tonen om opnieuw het bezoek te krijgen van dieven. Aan deze gecoördineerde actie namen zestien mensen deel. Onder meer van de PolitieZone Rupel, enkele stadswachten en leden van de preventiedienst Den Oogen Boom", legt politiewoordvoerder Joris Van Camp uit.

Dezelfde ploeg controleerde op de openbare weg de geparkeerde voertuigen op waardevolle voorwerpen in het zicht. Van de 454 gecontroleerde voertuigen bleken er 43 aanleiding te geven tot diefstal.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio