Eddy Wally zingt zijn laatste 'Chérie'

Kortrijk XPO vormt vrijdag- en zaterdagavond het decor van de vijfde Nacht van de Schlagers. Hoogtepunten zijn de optredens van Eddy Wally, die in Kortrijk afscheid neemt van de Vlaamse Showbiss.

jatimmermans

Op de tonen van We will rock you en voorafgegaan door tien danseressen werd Eddy Wally in zijn rolstoel het podium opgereden. Dat de voice of Europe niet aan populariteit heeft ingeboet, werd vrijdagavond nogmaals duidelijk.

Dochter Marina zette haar beste beentje voor maar ze kreeg pas echt de handen op elkaar toen ze in haar medley ook de grootste hits van haar vader zong. Daarna nam Eddy zelf de micro in de hand. In zijn gekende stijl bedankte hij zijn fans voor hun komst. Hij gaf ook de symbolische fakkel door aan zijn dochter Marina.

Het publiek genoot en zong de voetbalhit You'll never walk alone voor de Oost-Vlaming. In een volgende medley playbackte The voice of Europe zelf zijn gekendste nummers. De 6.OOO aanwezigen kregen er niet genoeg van, scandeerden zijn naam en trakteerden hem op een staande ovatie.

Medisch verantwoord

Voor het concert kregen de organisatoren bakken kritiek. Velen vonden het niet kunnen dat ze met Eddy Wally uitpakken op hun affiche. "Maar wij dachten hier vooraf goed over na", vertelt Manuel Cuvelier. "Eddy kwam zelf met dit voorstel aandraven. Daarna gingen we na of dit wel medisch verantwoord was. We kregen groen licht. Velen vergeten ook dat het podium Eddy's leven is".

Omdat hij gevoelig is voor drukke plaatsen, werd Eddy Wally zo goed mogelijk afgeschermd van de menigte. Tijdens zijn optreden waren ook constant twee artsen in de buurt die konden ingrijpen indien nodig. Eddy Wally werd uitgewuifd met een oorverdovend applaus.

Zaterdag tekent Eddy Wally ook present op de tweede dag van de Nacht van de Schlagers. Net als vrijdagavond is ook dan de evenementenhal volledig uitverkocht.

Belga

Foto Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio