William Boeva blij met Comedy Cup

Het was een hectische week voor William Boeva (23). De jonge Antwerpenaar won afgelopen dinsdag Humo's Comedy Cup. "Nadien stond mijn gsm geen twee minuten stil", hijgt Boeva. Toch vond de sympathieke comedian een klein beetje tijd om met uw krant te spreken over de mens achter de dwerg.

jatimmermans

"Ik ben een dwerg, ja. Dat is voor mij ook nieuw. Ik dacht heel lang dat ik een vampier was. Als ik in de spiegel keek, zag ik nooit een spiegelbeeld." Met die mop trapte Boeva zijn finale-act af. "In werkelijkheid was ik zes toen ik besefte dat ik anders was dan mijn klasgenootjes. Mijn lagereschooltijd viel reuzegoed mee. Mijn klasgenootjes namen me perfect op in de groep. De klas waarin ik zat, kreeg altijd een lokaal op het gelijkvloers. Zo moest ik nooit trappen doen. Doordat ik vele verlengoperaties onderging, waren mijn knieën zeer zwak. Daarna kwam het middelbaar. Daar ben ik eigenlijk door de directie buitengewerkt. Een paar keer per dag moest ik met de trap naar de vierde verdieping. Dat hielden mijn knieën niet vol. Dus verhuisde ik van school naar De Dames op de Meir. Ze ontvingen mij daar als een keizer. Als enige leerling kreeg ik een sleutel van het salon waar Napoleon ooit logeerde. Langs die ruimte kon ik sneller bij de lift."

De laatste weken duiken in de media tragische pestverhalen op. Niet zelden werden de slachtoffers afgerekend op hun uiterlijk. "Ik ben eerlijk waar nooit zwaar gepest. Pas op, er waren zeker periodes dat het eens moeilijker ging. "Ik ben dwerg en kust allemaal mijn ballen", zei ik op een gegeven moment tegen mezelf. Sindsdien lig ik nergens meer wakker van. Mijn vriendin heeft een normale gestalte. Als we ergens binnenkomen, heeft zij meer last van de blikken dan ik. "Is dat uw lief?" vragen ze dan aan haar. "Dat is heel... lange stilte... tof." Terwijl ze tegen mij zeggen: "Is dat meisje uw lief? Goed gedaan, man! Proficiat!" Alsof ik een trofee heb geschoten."

Hieronder alvast een filmpje waarin Boeva zichzelf onderuit haalt tijdens Comedy Casino:

Stefan LAENEN

Foto WH

Nu in het nieuws