Verhaal moord Ran Biemans in boek 'De oordopjesmoord'

Els Leemans was wel degelijk de opdrachtgeefster voor de moord op haar partner Ran Biemans in juni 1998 in Meerle. En haar minnaar Wilko Ites had wel degelijk een beperkte bijrol. Dat is de plot van het echte verhaal van de moord volgens cafévriend van Biemans en auteur Hans Mauritz.

jatimmermans

Het is de nacht van 1 op 2 juni 1998. In het appartement boven een bakker in het centrum van Meerle voltrekt zich een gruwelijk drama. De Nederlandse zakenman Ran Biemans wordt er letterlijk afgeslacht. Zijn partner, Els Leemans, lag naast hem te slapen. Ze beweert niets gemerkt te hebben omdat ze bedwelmd zou zijn geweest én omdat ze oordopjes droeg. Het verhaal zorgde in die jaren voor nogal wat ophef.

Nadat Els Leemans in 2006 veroordeeld wordt tot 25 jaar cel (in 2007 omgezet naar 12,5 jaar door de rechtbank in Breda omdat ze naar Nederland was gevlucht, red), besloot Hans Mauritz uit het Nederlandse Dongen zich vast te bijten in de zaak. Hij wilde er een boek over schrijven. In 2010 was het boek eigenlijk klaar, maar toch heeft het tot nu geduurd vooraleer het boek eindelijk verkrijgbaar is. Het gevolg van een aantal juridische procedures. Niet alleen rond het boek zelf, maar ook de erfeniskwestie van Ran Biemans.

En de plot van het verhaal is volgens Mauritz onthullend. "Els Leemans was wel degelijk betrokken bij de moord. Ze wist wat er die nacht zou gebeuren."

Voor meer details: lees zaterdag Gazet van Antwerpen, editie Kempen. Het boek is te bestellen via www.deoordopjesmoord.nl.

Toon Verheijen

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio